Prof. Dr. Ahmet Karabulut 

1976’da Malatya’da doğdu.

İstanbul’da ilköğretim ve lise eğitimini bitirdi.

1993-2000 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp bölümünde üniversite eğitimi gördü.

2000-2005 yılları arasında İstanbul Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesinde kardiyoloji ihtisasını yaptı.

2006 yılında İstanbul Medicine Hospital’de invaziv kardiyolojiyi başlattı ve 2013 yılı sonuna kadar bu hastanede görev yaptı.

2010 yılında Kosova daki International Medicine Hospital kuruluşunda görev aldı ve 2013 yılına kadar bu merkezde kısmi zamanlı olarak görev yaptı.

2013 yılında Bahçelievler Medicana Hastanesi ve Küçükçekmece Doğan Hastanesi nde kısmi zamanlı gece invaziv sorumlusu olarak görev yaptı.

2014 yılı itibariyle tıp fakültesi hastanesi olarak hizmet veren Acıbadem Atakent Hastanesi’nde çalışmaya başlamıştır.

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Anabilim dalı öğretim görevlisidir.

Özellikle primer koroner anjiyoplasti (kalp krizi hastalarında acil şartlarda balon-stent uygulanması), invaziv kardiyoloji (kalp damarlarına balon-stent uygulaması), periferik balon-stent işlemleri (böbrek ve bacak damarlarına yönelik yapılan işlemler), karotis stentleme (boyun damarlarına yapılan stent işlemi), TAVİ (kasıktan giriş yolu ile aort kapak değişimi) ve ekokardiyografide uzmanlaşmıştır. Hipertansiyon ve kolesterol yüksekliği takip ve tedavisinde tecrübeli olup bu konular ile ilgili aydınlatıcı yazıları mevcuttur.

Türk Kardiyoloji Derneği’nin 2007 de yaptığı sınav sonrası ‘yeterlilik belgesi’ almıştır;

2003, 2004 ve 2005 yıllarında Türk Kardiyoloji Derneği’nin tüm Türkiye’yi kapsayan hasta taramasına (TEKHARF çalışması) katılmıstır. 40’ a yakın yerli ve yabancı dergilerde yayını mevcuttur.

İstanbul Tabip Odası ve Türk Kardiyoloji Derneği üyesidir.

Avrupa Kardiyoloji Cemiyeti’nin “kardiyolojide genç liderler” Türkiye 2010-2011 grubu üyeliği yapmıştır.

Aralık 2012 de Doçent Doktor, Ocak 2018 de Profesör Doktor ünvanı almıştır.

Avrupa Perkütan Kardiyovasküler Girişimler Birliği (EAPCI) üyesidir.

İngilizce biliyor, evli ve üç çocuk babasıdır.

http://www.drahmetkarabulut.com/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli alanları doldurmanız zorunludur. *

Toplam 67 yorum

  • Asur

    Ekim 19, 2018 at 22:30

    Slm hocam işinizde basarilarinizin devamini dilerim bir sorum olucak kalp deligi olan yetişkinler vsd asd veya pda küçük olursa normal yasamini surdurebilirmi yoksa mutlaka karsinina bi sorun yani ciddi bir sorun cikarirmi bende de kalp deligi var 40 yasindayim dogustan itibari ile bende mevcut galiba vsd tam olarak bilmiyorum bana bir belirti vermiyor ama ilerki yasamim nasil gecer dis tedavilerinden korkuyorum mikrop kapar kalbim diye ne olursunuz benide bilgilendirin.

    Cevapla

  • Fırat değer

    Eylül 14, 2018 at 10:12

    Hocam bir kaç ay önce troponin ile ilgili görüşünüzü almıştım van bölge eğitim araştırma hastanesinde 2.23 çıkıyor
    Özel lokman hekim hastahanesinde 00.1 çıkıyor
    Üniversite Araştırma hastahanesinde ise gene 00.1 çıkıyor hangi lavabatuvara güveneyim 3üde farklı hastahane
    Teşekürler şimdiden hocam dua ile kalınız

    Cevapla

    • Prof. Dr. Ahmet Karabulut

      Eylül 21, 2018 at 08:42

      Troponin sürekli yüksek olması ilk planda tetkik kiti ile ilgili sıkıntıları düşündürür.

  • Umut deniz

    Ağustos 24, 2018 at 11:56

    Hocam iyi bayramlar öncelikle geçen gün gene yazmıştım svt teşhisi konulmuştu bende doktor bey fazla korkulacak bsy değil dedi ilaçla tedavisi oluyor mu yoksa ablasyon yapayım mı hocam bide supraventriculari anlatır mısınız
    Teşekkürler şimdi den hocam

    Cevapla

    • Prof. Dr. Ahmet Karabulut

      Eylül 14, 2018 at 08:41

      Tekrarlayan svt ataklarında ablasyon iyi bir tedavi seçeneğidir.

  • Ahmet

    Ağustos 18, 2018 at 11:07

    Slm hocam daha önce esim hakkinda yazmıştım kalp deligi var 2dogum yapti tedavi gerktirmez yazmistiniz küçük vsd perimembranoz şu anda hiç sıkıntısı yok cok sukur kalp te büyüme riski cokmu olurmu sorunsuz seyredermi insaallah kalp te büyüme riski belirti verirmi kalp kapaklarinda sorun yapar mi

    Cevapla

  • özlem

    Ağustos 15, 2018 at 00:14

    Slm hocam kucuk vsd p.spor yapmasinda dogum yapmasinda risk varmidir normal insan gibi yasarmi mutlaka bir sorunla karsilasirmi.lutfen bir fikir yada nasihatiniza ihtiyacim var.

    Cevapla

  • Umut deniz

    Ağustos 14, 2018 at 13:31

    Hocam bir sorum daha olacak geçen sene anjiyoya alındım damarlarım temiz çıktı kalp krizine bide damar tıkanıklığına ne kadar uzağım 5 gündür geçmeyen göğüs ağrısı var kalple ilgili olabilir mi teşekürler şimdiden hocam ıyi ki varsınız

    Cevapla

    • Prof. Dr. Ahmet Karabulut

      Ağustos 16, 2018 at 08:36

      Anjioda damar hastalığı bulgusu yoksa, yeni kriz riski de düşük olacaktır.

  • Umut deniz

    Ağustos 13, 2018 at 13:44

    Hocam bende supraventricular taşikardi olduğunu söyledi doktor bu tehlikeli mi yoksa birde tedavisi nedir hocam teşekkürler şimdiden

    Cevapla

    • Prof. Dr. Ahmet Karabulut

      Ağustos 14, 2018 at 08:30

      Tekrarlayan supraventriküler taşikardiler ablasyon denilen yakma yöntemi ile tedavi edilebilir.

    • Umut deniz

      Ağustos 14, 2018 at 13:27

      Hocam bir sorum daha olacak geçen sene anjiyoya alındım damarlarım temiz çıktı kalp krizine bide damar tıkanıklığına ne kadar uzağım 5 gündür geçmeyen göğüs ağrısı var kalple ilgili olabilir mi teşekürler şimdiden hocam ıyi ki varsınız

  • özlem

    Ağustos 1, 2018 at 16:39

    Iyi calismalar hocam kucuk vsd li cocuklar bazi seylere dikkat ederek normal insanlar gibi yasarlarmi mutlaka bi sorunla karsilasma riski varmidir.lutfen bi yorum yaparmisiniz lutfen..

    Cevapla

  • Ahmet

    Temmuz 10, 2018 at 18:33

    Slm hocam iyi günler daha öncede yazmıştım cv icin tesekkur ederim kalp deliklerinde dış kanamasi endokadrid olustururmu .

    Cevapla

  • mustafa

    Haziran 28, 2018 at 23:03

    Slm hocam 8’yasinda kizim var daha öncede yazmıştım vsd p.erimembraniz (küçük) cesitleri varmi aort kapagina yakin mi delik gercekten aort yetmezligi riski varmi kucuk delik diye geciyor yorumlerda okudum

    Cevapla

  • ilkay

    Haziran 27, 2018 at 23:38

    Slm hocam 27 yasinda bayanim yeni dogum yaptim sezaryenla hamile iken hic sorun yasamadim hamile iken eko sonucumda vsd perimembranoz vsd kucuk yaziyor bu ne demek anlamina geliyor bi sey anlamadik yani kalp kapagimmi bozuk riskim nedir kotu bi seymi hic bir rahatsizligim yada belirtim yok bilgi verirseniz sevinirim tesekkurler.

    Cevapla

  • Ahmet

    Mayıs 29, 2018 at 08:37

    Cv icin cok tesekkur ederim hocam Bi sorum daha olucak dis tedavilerinde risk nedir antibiyotik kullanmalimi esim.Antibiyotik cekimde mi yoksa butun dis mudahalerinde kullanmali.

    Cevapla

  • Sinem Demir

    Mayıs 27, 2018 at 23:16

    Merhaba
    Oğlum 2010 Temmuz doğumlu.
    Zaman zaman başağrısı çekiyor hemen ardından kusuyor ve ani bir uyku haline geçiyor.
    Nöroloji dr. migrenden şüphelendi mr istedi ama anestezi alarak mr uygun gördü henüz yaptırmadık.

    Şimdiye kadar kardiyolojik herhangi bir şikayeti olmamıştı.

    Ama bu şikayet ilk defa 2018 mayısta ilk sinyali verdi..
    2017 de kulaklarına genel anestezi ile t tipi tüp takıldı.
    2018 ocak ayında yine genel anestezi ile sünnet oldu.
    Anestezi sırasında ya da sonrasında da şükür şanslıymışızki sorun yaşamamışız.
    Tüpe rağmen zaman zaman orta kulak iltihabı oluyor..
    19 – 20 Mayıs tarihlerinde basketbol antremanında kalbinin ağrıdığını söyledi.
    23 Mayısta Bakırköy devlet hast. Ekg çekildi.

    Sonuçlar
    Vent rate. 103 bpm
    Pr int. 148 ms
    Qrs dur 84 ms
    Qt /qtc /t axis 64 / 73 /19
    Rv5 ! sv1 amp 3.010 / 1.140 mv
    Rv5 ! sv1 amp                4.150 mv
     
    1120 sinus tachycardia
    2420 rsr (qr) in lead v1/v2 , consistent with right ventriculer conduction delay
    5211 minimal voltage criteria for Lvh , may be normal variant
    9140 abnormal rhythm ecg

    Bikuspit aorta
    Hafif aort yetersizliği
    IVS intakt
    Ventrikul boyut ve fonksiyonları normal
    PDA ve koarktasyon izlenmedi
    1 yıl sonra kontrol önerildi..

    Acaba hafif aort yetmezliği orta seviyeye hangi durumlarda ilerler?
    İlerki yaşlarında ne gibi durumlarla karşılaşırız?
    Sakınmamız gereken ne gibi durumlar var mı?
    Diş iltihabı kadar kulak enfeksiyonu da önemlidir değil mi?
    Haftasonları basketbol oynayabilir mi yüzebilir mi?
    Diyet yapması gerekli mi?
    Migreni işaret eden halleri kalp rahatsızlığıyla ilintili midir?

    Bu konuda bize yol gösterebilirseniz çok mutlu oluruz?

    28.05.2018 sinem demir  /
    Sindemir@gmail.com

    Cevapla

    • Prof. Dr. Ahmet Karabulut

      Mayıs 29, 2018 at 09:17

      Biküspid aort kapakta hastalık yavaş da olsa ilerleyici seyir gösterir. Düzenli takip faydalı olacaktır.

  • Sinem Demir

    Mayıs 27, 2018 at 16:58

    Merhaba
    Oğlum 2010 doğumlu
    temmuz ayında 8 yaşında olacak.
    zaman zaman başağrısı çekiyor hemen ardından kusuyor ve ani bir uyku haline geçiyor.
    Nöroloji dr. migrenden şüphelendi mr istedi ama anestezi alarak mr uygun gördü henüz yaptırmadık.

    Şimdiye kadar kardiyolojik herhangi bir şikayeti olmamıştı.
    2017 de kulaklarına genel anestezi ile t tipi tüp takıldı.
    2018 ocak ayında yine genel anestezi ile sünnet oldu.
    Tüpe rağmen zaman zaman orta kulak iltihabı oluyor..
    19 – 20 Mayıs tarihlerinde basketbol antremanında kalbinin ağrıdığını söyledi.
    23 Mayısta Bakırköy devlet hast. Ekg çekildi.

    Sonuçlar
    Vent rate. 103 bpm
    Pr int. 148 ms
    Qrs dur 84 ms
    Qt /qtc /t axis 64 / 73 /19
    Rv5 ! sv1 amp 3.010 / 1.140 mv
    Rv5 ! sv1 amp                4.150 mv
     
    1120 sinus tachycardia
    2420 rsr (qr) in lead v1/v2 , consistent with right ventriculer conduction delay
    5211 minimal voltage criteria for Lvh , may be normal variant
    9140 abnormal rhythm ecg

    Bikuspit aorta
    Hafif aort yetersizliği
    IVS intakt
    Ventrikul boyut ve fonksiyonları normal
    PDA ve koarktasyon izlenmedi
    1 yıl sonra kontrol önerildi..

    Acaba hafif aort yetmezliği orta seviyeye hangi durumlarda ilerler?
    İlerki yaşlarında ne gibi durumlarla karşılaşırız?
    Sakınmamız gereken ne gibi durumlar var mı?
    Diş iltihabı kadar kulak enfeksiyonu da önemlidir değil mi?
    Haftasonları basketbol oynayabilir mi yüzebilir mi?
    Diyet yapması gerekli mi?
    Migreni işaret eden halleri kalp rahatsızlığıyla ilintili midir?

    Bu konuda bize yol gösterebilirseniz çok mutlu oluruz?
    27.05.2018 sinem demir

    Cevapla

  • Ahmet

    Mayıs 26, 2018 at 10:20

    Slm daha önce yazmistim ama kayboldu sordugum soruda kayboldu hocam bize vakit ayirip cv verdiginiz icin tesekkurler sorum 26 yasinda esim kucuk kalp deligu var dogustan kucuk p.vsd diye geciyor kapaklar normal yaziyor delik kapakta degilmi biz kalp kapaginda diye biliyorduk ama okuduklarim kadariyla kafam karisti kisacasi 2 dogum yapti dogum yapmasinda risk yokmus kendinde Bi sikayeti yok ama iste kafasina takiyor cok onemli riskleri varmi bu yasina kadar en ufak Bi aikayeti olmadi ama tansiyon 10 6 cikiyor kalpten geln Bi sorunmu.sadece bilgi almak istiyoruz goruslerinizi almak istedim birde kapaklari bozabilirmi ihtimali varmi tesekkurlwr.

    Cevapla

    • Prof. Dr. Ahmet Karabulut

      Mayıs 26, 2018 at 10:58

      Web sayfamızın yenilenmesi nedeniyle oluşan küçük hataları düzeltmeye çalışıyoruz. Küçük VSD ler kendiliğinden kapanmaz ancak ek tedavi de gerektirmez. Düzenli kontrollerde kalpte büyüme durumu ve basınç durumu değerlendirilir.

  • Frt esen

    Ocak 31, 2018 at 09:52

    Iyi günler hocam çarpıntı şikayetiyle gittim hastahaneye kalpte birşey yok dediler uzman bir kardolojiye gitim panik atak olabilirsin ve en son ablasyon işlemi dedi sizce kalpte birşey var midir

    Cevapla

    • Prof. Dr. Ahmet Karabulut

      Şubat 1, 2018 at 10:12

      Muayenede ciddi bişey saptanmamışsa paniğe gerek yok demektir.

  • İsmail Korkmaz

    Ocak 27, 2018 at 00:28

    Merhaba hocam 32 yaşındayım yaklaşık bir ay önce kalp krizi geçirdim ve acil anjuo yapıldı kapalı olan tek bir damarım tamamen açıldı lakin hastaneden çıktıktan sonra sol kolumda üşüme hissi oluştu hala devam ediyor doktora sordum normal diyor solunumumda her hangi bir sıkıntı yok çok şükür 6 çeşit ilaç verildi hayatımda ne gibi değişiklikler yapmalıyım nelere dikkat etmeliyim sigarayı bıraktım günde tek bir adet içmem tıkanma riskini ne kadar artırır şimdiden teşeüür ediyorum.

    Cevapla

    • Doç. Dr. Ahmet Karabulut

      Ocak 27, 2018 at 09:07

      Sağlıklı yaşam tarzını benimseyip pasif sigara içiciliğinden dahi uzak kalmanız faydalı olur.

  • Fırat

    Ocak 14, 2018 at 20:02

    Hocam iyi akşamlar ben fırat vandan yazıyorum çarpıntı şikayetiyle hastaneye gittim kalbimde her hangi bir sorun yok dediler ama troponın t 2.55yüksek çıkıyordu buna dayanarak beni yatırdılar sekiz gün falan yattım en son anjoy yaptılar tıkalı damar olmadığını söylediler ve değerler yine düşmüyordu en son cihaz arızası dediler doktorlar kalpte birşey yok diyorlar ama ben var diye düşünüyorum ne olur yardımcı olun hocam sizce kalbimde sorun var mıdır yaşım 26 ????????????????

    Cevapla

  • Fırat65

    Ocak 14, 2018 at 20:00

    Hocam iyi akşamlar ben fırat vandan yazıyorum çarpıntı şikayetiyle hastaneye gittim kalbimde her hangi bir sorun yok dediler ama troponın t 2.55yüksek çıkıyordu buna dayanarak beni yatırdılar sekiz gün falan yattım en son anjoy yaptılar tıkalı damar olmadığını söylediler ve değerler yine düşmüyordu en son cihaz arızası dediler doktorlar kalpte birşey yok diyorlar ama ben var diye düşünüyorum ne olur yardımcı olun hocam sizce kalbimde sorun var mıdır yaşım 26 ????????????????

    Cevapla

  • Fazıl dgr

    Ocak 14, 2018 at 10:59

    Hocam iyi günler adım Fazıl öncelikle ben çarpıntı şikayeti ile hastahaneye gittim kalbimde bir sorun olmadığını söylediler ama troponin t 2.94 çıktı bu değerler hep aynı şekilde çıktı 10 gün yattım en son anjiyo yaptılar damarlarda tıkanma olmadığını söylediler gel git derken cihaz arızası dediler psikolojim alt üst olmuş hocam yardımcı olun ne olur?
    Doktorlar kalbinde birşey Yok diyorlar ama ben olduğunu düşünüyorum yardım edin hocam ne olur

    Cevapla

  • Fazıl dgr

    Ocak 14, 2018 at 10:56

    Hocam iyi günler adım Fazıl öncelikle ben çarpıntı şikayeti ile hastahaneye gittim kalbimde bir sorun olmadığını söylediler ama troponin t 2.94 çıktı bu değerler hep aynı şekilde çıktı 10 gün yattım en son anjiyo yaptılar damarlarda tıkanma olmadığını söylediler gel git derken cihaz arızası dediler psikolojim alt üst olmuş hocam yardımcı olun ne olur ????????????

    Cevapla

    • Fazıl dgr

      Ocak 14, 2018 at 11:00

      Hocam iyi günler adım Fazıl öncelikle ben çarpıntı şikayeti ile hastahaneye gittim kalbimde bir sorun olmadığını söylediler ama troponin t 2.94 çıktı bu değerler hep aynı şekilde çıktı 10 gün yattım en son anjiyo yaptılar damarlarda tıkanma olmadığını söylediler gel git derken cihaz arızası dediler psikolojim alt üst olmuş hocam yardımcı olun ne olur ????????????
      Doktorlar kalbinde birşey Yok diyorlar ama ben olduğunu düşünüyorum yardım edin hocam ne olur Yaş 26 hocam

    • Doç. Dr. Ahmet Karabulut

      Ocak 15, 2018 at 06:42

      Troponin yüksekliği kalbin gripten etkilenmesi sonucuda gelişebilir. takip yapmak gerekir.

    • Fazil dgr

      Ocak 15, 2018 at 10:44

      Hocam başka hastahanede 001 çıkıyor ama yattığım hastahanede 2.94 asagi inmiyor ne olur yardım edin

    • Doç. Dr. Ahmet Karabulut

      Ocak 17, 2018 at 10:18

      güvenilir laboratuvarda tekrarı faydalı olur.

    • Fzl dgr

      Ocak 25, 2018 at 11:55

      Yatığım hastahanede gene 2.24 çıktı üç ayrı hastahanede ise 001 çıkıyor hocam bu arada olan çarpıntıyıda panik atak teşhisi koydular hocam

  • Serkan

    Kasım 17, 2017 at 19:18

    Slm hcm kalabalik alanda ve camilerde carpintim asiri oluyor ne yapmaliyim tskler

    Cevapla

    • Doç. Dr. Ahmet Karabulut

      Kasım 22, 2017 at 08:53

      Ritim holter tetkiki ile tekrar değerlendirme faydalı olur.

  • Dürdane

    Kasım 3, 2017 at 18:12

    Merhaba hocam ben kolesterolümü tekrar ölçtürdüm LDL 179, trigliserid 121, glukoz 97 bu değerlerde kolestrol ilacı kullanmam gerekir mi; çok teşekkür ederim

    Cevapla

    • Doç. Dr. Ahmet Karabulut

      Kasım 6, 2017 at 07:50

      Ek hastalık yoksa diyet ve egzersiz ile takip yapılabilir.

  • Dürdane KARAASLAN

    Ekim 2, 2017 at 18:04

    Merhaba hocam benim LDL 235,HDL 81 trigliserid 147 glukoz 111 bu değerlerde kolestrol ilacı kullanmam gerekir mi? Teşekkürler

    Cevapla

    • Doç. Dr. Ahmet Karabulut

      Ekim 4, 2017 at 13:26

      Şeker düzeyide sınırda gelmiş. BU değerler ilaç kullanımını gerektirecektir.Ama öncelikle güvenilir yerde kontrol faydalı olur.

  • Ebru

    Eylül 30, 2017 at 11:15

    Hocam üç aydır çarpıntı yaşıyorum hergün bir saati bulabiliyor.doktor ritm holter taktı sonuç sık sinüs taşikardi çıktı saneloc 50 mg verdi zorda kaldıkça kullanırsın dedi çünkü bebek emziriyorum 23 aylık.Panik atağım var henüz ilaçlarıma başlayamadım.Yalnız saneloc kullanmak bebeğime zarar verebilirmi tedirgin olduğum için kullanmadım ne kadar sürede süte geçer
    İyi çalışmalar

    Cevapla

  • Ozan

    Eylül 24, 2017 at 19:43

    Merhabalar hocam

    Benim babam ve amcamda damar tıkanıklığı var. Ikiside by pass oldu suan cok iyi durumdalar. Bende bu sebeple gebetik olabileceği düşüncesiyle 4 yıl önce kan tahlili, efor, eko ve ekg yaptirdim bir seyin yok dediler. Bu senede gogsumde hafif baskı var. Midemde aşırı derece gaz ve nefes darlığı oluyor.

    Bunun üzerine bu yıl 2 efor 4 eko ve ekg ve 2 kezde tahliller yaptirdim. Kan tahlillerinde hafif bir yukseklik dısında hic bir problem yok dediler. Anjio yapın dedim . Gerek yok bir sorun gözükmüyor dediler. Gittiğim doktor sizinde bir donem çalıştığıniz doğan hastanesinde vedat bey. Size sorum yasım 35 anne tarafımda kalp sorunu yok damaŕım tıkalı olabilir mi yada psikolojik mi
    Tesekkurler.

    Cevapla

    • ozan

      Ekim 4, 2017 at 13:56

      Merhabalar hocam

      Benim babam ve amcamda damar tıkanıklığı var. Ikiside by pass oldu suan cok iyi durumdalar. Bende bu sebeple gebetik olabileceği düşüncesiyle 4 yıl önce kan tahlili, efor, eko ve ekg yaptirdim bir seyin yok dediler. Bu senede gogsumde hafif baskı var. Midemde aşırı derece gaz ve nefes darlığı oluyor.

      Bunun üzerine bu yıl 2 efor 4 eko ve ekg ve 2 kezde tahliller yaptirdim. Kan tahlillerinde hafif bir yukseklik dısında hic bir problem yok dediler. Anjio yapın dedim . Gerek yok bir sorun gözükmüyor dediler. Gittiğim doktor sizinde bir donem çalıştığıniz doğan hastanesinde vedat bey. Size sorum yasım 35 anne tarafımda kalp sorunu yok damaŕım tıkalı olabilir mi yada psikolojik mi
      Tesekkurler.

    • Doç. Dr. Ahmet Karabulut

      Ekim 5, 2017 at 07:10

      Tomografik anjiyografi şikayetler varsa düşünülebilir.

  • Misafir

    Temmuz 5, 2017 at 12:02

    Dr bey diyaliz hastalırına yapılan anjiyo riskli midir?
    Yapılırsa şayet sizce koldan yapılması mı daha uygun olur kasık bölgesi mi?

    Cevapla

    • Doç. Dr. Ahmet Karabulut

      Temmuz 11, 2017 at 08:34

      Diyaliz hastalarında anjiyografi kol yada kasıktan yapılabilir. Fistülde problem olan hastalarda tercih kasık olacaktır.

  • Ozlem

    Mayıs 5, 2017 at 00:44

    hocam yorumlayabilirmisiniz ben af hastasıyım ablasyon olsun fakat hala göğsünde ağrı ağırlık basi oluşması var umarım kardiyak mr rapor umudu kopyalayabilmisimdir şimdiden tesekkurler

    Cevapla

    • Doç. Dr. Ahmet Karabulut

      Mayıs 6, 2017 at 07:13

      Ablasyon sonrası göğüs ağrıları erken dönemde gözlenebilir ve geçicidir. Daha sonraki dönemde izlenen göğüs ağrıları için ek sebepler araştırılmalıdır.

  • Esin değerli

    Kasım 16, 2016 at 10:50

    Dr bey annem kalp kirizi geciriyorken anjiyo oldu altı gün sonra iyi diye taburcu etti üç gün sonra gece nefes darlığı geçirdi hastaneyi aradık Dr yok diye kabul etmediler araştırmaya yönlendirilen orada da annemi üç gün serviste hava vermeden durmadan kan örnekleri ala ala serum vere vere yatırılan birden nabız düştü yoğun bakıma aldılar 21.sonra annem vefat etti soruyorum size derdimiz anlattığımız halde gereken yapilmiyoresmen hasta mız yaşlı diye kobay muamelesi gördü hakkımızı helal etmiyoruz çok yazacak şeyler var Rabbim tüm hastalara kolaylık versin isi ni iyi yapanDr larimizi başımıza eksik etmesin

    Cevapla

    • Doç. Dr. Ahmet Karabulut

      Kasım 16, 2016 at 11:20

      Muhtemelen hastanız ciddi bir kriz geçirmiş ve sonrasında kalp yetersizliğine gidiş olmuş. Kalp krizi tüm dünyada ölümün en önde gelen sebebidir. Maalesef her kalp krizi hastası kurtarılamıyor.

    • Yeter Şenol

      Nisan 11, 2017 at 08:46

      İyi günler hocam, eşim anjiyo oldu.Sonuçlar olma: normal;LAD:D1hizasında %99 D1 de%9o darlık;CX:orta kısım tıkalı,dıştaki doluyor.
      RCA:orta kısım 55o distal%7o darlık
      LV:normal,130/10mmHg Soru 130/80mmHg. Karar:ACGB
      ‘Çok endişeliyim.Eşim şeker aynı zamanda. Bitkisel yollar çözüm olabilir mi? İlginiz için teşekkür ederim.

    • Doç. Dr. Ahmet Karabulut

      Nisan 12, 2017 at 10:47

      Bu darlıkların bitkisel yol ile açılması mümkün değildir. bypass yada balon-stent tedavisi seçilecek yoldur.

  • Esin değerli

    Kasım 16, 2016 at 10:34

    Dr bey annem kalp kirizi geciriyorken anjiyo oldu altı gün sonra iyi diye taburcu etti üç gün sonra gece nefes darlığı geçirdi hastaneyi aradık Dr yok diye kabul etmediler araştırmaya yönlendirilen orada da annemi üç gün serviste hava vermeden durmadan kan örnekleri ala ala serum vere vere yatırılan birden nabız düştü yoğun bakıma aldılar 21.sonra annem vefat etti soruyorum size derdimiz anlattığımız halde gereken yapilmiyoresmen hasta mız yaşlı diye kobay muamelesi gördü hakkımızı helal etmiyoruz çok yazacak şeyler var Rabbim tüm hastalara kolaylık versin iyi olan Dr larimizi başımıza eksik etmesin

    Cevapla

  • sureyya

    Eylül 7, 2016 at 10:54

    Iyı günler de. Hıpertrofık kardıomıyopatı hast. Kalbı çepeçevre saran en genoş yerınde 2.4 cm LV komşuluğunda belırgın perıkardıyal efuzyon var. Sıvının alınması gereklımı benı bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar

    Cevapla

    • Doç. Dr. Ahmet Karabulut

      Eylül 8, 2016 at 13:18

      Sıvının kalp üzerinde bası oluşturuyorsa iğne ile alınması gerekir. Sıvının oluşumuna yönelik ek araştırma yapılması gerekir

  • Sultan

    Mart 24, 2016 at 20:42

    Hocam size bi sorum olacak babam yaklasik 2 ay önce anju oldu ve stent takildi şuan nefes almada sıkinti yaşiyo ve doktoru tekrar kalp ritmini düzenliyecek bisey takilacak demis ama ben pek anlamadm biraz bahseder misiniz anju ve bu stent takim islemi ve ilerisini

    Cevapla

    • Doç. Dr. Ahmet Karabulut

      Mart 30, 2016 at 06:56

      Şikayetler stent tıkanmasımı yoksa ayrı bir durummu bilmek lazım. tedavi yaklaşımı ona göre değişecektir.

  • Sultan

    Mart 24, 2016 at 20:40

    Hocam size bi sorum olacak babam yaklasik 2 ay önce anju oldu ve stent takildi şuan befes almada sıkinti yaşiyo ve doktoru tekrar kalp ritmini düzebliyecek bisey takilacak demis ama ben pek anlamadm biraz bahseder misiniz anju ve bu stent takim islemi ve ilerisini

    Cevapla

  • Deniz

    Şubat 26, 2016 at 23:27

    Hocam merhaba avr+ mvr amaliyatı oldum 10 yıl önce ve gebelik düşünüyorum sizin bu konuda görüşleriniz nedir..
    Teşekkür ederim cvplarsanız çok memnun olurum

    Cevapla

    • Doç. Dr. Ahmet Karabulut

      Şubat 27, 2016 at 08:10

      avr+mvr gebelik için yüksek risk teşkil eder. gebelik süresince kardiyoloji ve kadın doğum gözetiminde yakın takip gerekir.

    • Deniz

      Şubat 27, 2016 at 10:01

      Teşekkür ederim hocam cvp nız için.. Peki siz bu tür hastaları takip ediyormusunuz..

  • Meltem

    Şubat 15, 2016 at 17:41

    Iyi aksamlar hocam bende sol koluma ve kalbime hafif agri vuruyor ve sirt agrimda mevcud acile gittim kan alindi ultrasonlu eko cekildi hersey yolunda cikti ama bendeki agrilar devam ediyor psikolojik olma olasigi yuksekmi lutfen acil yardim istiyorum

    Cevapla

    • Doç. Dr. Ahmet Karabulut

      Şubat 17, 2016 at 08:26

      Stres gezici kas ağrıları yapabilir. Kalp muayenesi normal ise rahat olun.

  • Metin

    Ocak 29, 2016 at 22:47

    Hocam iyi geceler, bugunku muayeneme göre:
    Lvd:5.0 cm, La:2.95cm, Aort Kökü: 2.85cm, Rv: 2.2cm, Ivs: 0.85cm, Ad: 0.8 cm, MY(min), TY (min), Pabs:14 (önce normal demisti sonra değiştirdi)
    Trikuspit kapak analusu mitral kapak analus düzeyinin 8 mm distalinde izlendi. Ebstein anomalisi? ,NLVSF , EF %58

    Hocam cevabiniz icin tesekkur ederim şimdiden, lütfen cevap verin dr’un söylediklerincevabinizden sonra yaptigim araştırma beni korkuttu 🙁

    Cevapla

  • misafir

    Ocak 29, 2016 at 01:16

    Merhabalar hocam ben suan 6 aylık hamileyim kalbimde ufak delik var ve kalp kapağında çökme var bu şimdi çok kötüyüm kalp doktoruma gittim bana geçen gün holder taktı çünkü ağrım ve carpintim vardi o da cihaz taktı 24 saat boyunca üstümde kaldı ve sonuçlarım da çarpıntı çıktı kalp atışında hızlanma gibisinden Şeyler söyledi suan ilaç kullanmam gerektiğini söyledi ama hamile olduğum için ilaç vermedi ve 1 haftadır yataktayim çok ağrım var göğsümde ve midede ve kalbimde çok ağrı var aksamlari yatamıyorum 1 haftadir yemekte yemiyorum çok kötüyüm acille gittim 2 gece üst üste sadece ağrı kesici verdiler ama ağrılarim geçmedi uzanamiyorum yataktayim. Yatsam bile oturarak yatıyorum çok kötü bir haldeyim lütfen ne yapmam gerek cevap vermenizi bekliyorum

    Cevapla

    • Doç. Dr. Ahmet Karabulut

      Ocak 29, 2016 at 06:26

      Ağrılarınızın kalp hastalığına bağlı olma ihtimali düşük. Çarpıntı için ilaç düşünülebilir.

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Web sitemizin içeriği, ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler ve yorumlar, hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Bu kaynaktan yola çıkarak, ilaç tedavisine başlanması ya da mevcut tedavinin değiştirilmesi kesinlikte tavsiye edilmez. Web sitemizin içeriği, asla kişisel teşhis ya da tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir. Sitede kanun içeriğine aykırı ilan ve reklam yapma kastı bulunmamaktadır.